Portfolio Röstbank Om Kontakt   Studio 19 Ljudbyrå

År 2001 började de första mötena om ett nytt mediahus i Göteborg. I januari 2004 började Studio 19 byggas i byggnaden som skulle bli Brew House. Första inspelningen skedde ett halvår senare även om studion då var långt ifrån klar. Byggprojektet styrdes av ägaren Henrik Paulsson och avslutades några månader senare.

En studio bör dock aldrig definieras som färdig. Studio 19 måste följa trenderna - det finns alltid saker som kan utvecklas!

 

Konceptet
Konceptet är att samla brett kunnande under samma tak. Studion är uppbyggd så att flera kontrollrum med ljudtekniker, producenter och låtskrivare samtidigt kan använda inspelningsrummen. Med flexibel inspelningsmiljö finns möjligheten att spela in och arbeta på flera projekt samtidigt.

"Studio 19"
Kalle Sändare, komiker och telefonmarodör, invigde studion den 19 oktober 2004 kl 19:00. När Kalle fick frågan om ett namn på studion svarade han utan betänketid: "Studio 19". Logotypen som vi använder har Lasse Grehn på reklambyrån RMBR skapat.

Brew House
Brew House är ett kreativt center, beläget centralt i Göteborg. Här finns mer än 70 företag inom musik och media, högskola för scen och musik, fräsch restaurang och evenemangssalen kallad Stena Arena. Studio 19 ligger på plan 4 och är den största studion i huset.

 

 

Studio 19, Brew House, Åvägen 24, 412 51 Göteborg. info@studio19.se, Tfn: 031-834183
This page is in swedish. Click here to download the Flash player. www.studio19.se.